Особиста Ефективність Harvard Business Review

0
2

Найкраща книга з саморозвитку. Повірте, я вже прочитала багато подібних книг і можу сказати, що в цьому збірнику статей підняті всі найважливіші теми з особистісного розвитку, підвищення власної ефективності і поліпшення свого життя. Саме головне – кожна тема розкрита дуже лаконічно, без зайвої «води» і порожніх слів. Тепер, я рекомендую цю книгу кожного.

Я коротко розповім вам про деяких темах, які були підняті у книзі, щоб ви могли точно визначити, чи варто вона вашої уваги. Особисто мене, перед вибором книги, вельми вразив список шанованих авторів.

• Клейтон Крістенсен «Чим виміряти життя?»

Як бути задоволеним своєю кар’єрою? Як зробити так, щоб сімейне життя було постійним джерелом щастя? Як прожити життя чесно? Думаю, кожен з нас задавався цими питаннями. Клейтон Крістенсен, автор книги «Дилема інноватора», стверджує, що саме відповідь на ці три питання дозволить вам вплинути на якість життя. В якості головного інструменту та основи своєї ідеї він використовує теорії менеджменту та інновацій, які використовуються для побудови сильних компаній. Так що ж може завадити використовувати ці теорії для покращення вашого життя?

• Пітер Друкер «Управління власним життям»

Стати успішним на професійному шляху прагне кожен, адже саме цей шлях один з найтриваліших в житті і може займати до 50 років. Але як цього досягти? Пітер Друкер вважає, що ваш успіх в професії залежить тільки від вас. Ви повинні розуміти себе, знати свої слабкі і сильні сторони, а так само уміти вчасно міняти курс, якщо це необхідно. У своїй статті він піднімає питання, на які повинен постаратися відповісти кожен, аби зрозуміти себе і досягти досконалості.

• Вільям Онкен мл, Дональд Уосс «Тім-менеджер і його час, або Кому дістанеться мавпа?»

Дуже корисна стаття, особливо для керівників і співробітників. Будь-яка проблема на роботі – мавпа, яка завжди готова перестрибнути на чуже плече, особливо від співробітника до керівника. Як запобігти накопичення мавп? Як правильно делегувати і вирішувати проблеми на роботі? Стаття допоможе керівникам підвищити ефективність роботи, знизити стрес і навчитися правильно розподіляти обов’язки між співробітниками. А співробітникам допоможе з розумінням ставитися до керівника.

• Діана Кутю «Секрети життєстійкості»

У сучасно світі величезна кількість проблем. Всі ми стикаємося з труднощами, частина яких поррой надовго вибиває пошту з під ніг. Як навчитися стійки приймати все це? Що відрізняє життєстійких людей? Дослідження, проведені Діаною Кутю, показали, що у сильних людей є три важливі якості. У цій статті вона розповідає про цих якостях і про те, як їх розвинути в собі. Це одна з найулюбленіших моеих статей.

Щоб не бути голослівною, я далі не буду детально описувати кожну статтю. Думаю, вже після перших чотирьох, ви можете зробити висновок про цю книгу. Особисто для мене, цей збірник став настільним. Я періодично повертаюся до неї, перечитую, наголошую щось нове.

Найбільше в цьому збірнику мені подобається, що всі статті стоять, сильні і містять лише найголовніше. У кожній з них є невеликі врізки, коротко пояснюють основну ідею, що дозволяє відразу зрозуміти, про що далі піде мова.

Загалом, я наполегливо рекомендую цю книгу кожного з вас. Забудьте про інших подібних книгах. Прочитайте цю, проаналізуйте і стаєте кращою версією себе.