Серія книг Harvard Business Review

0
4

Моя улюблена серія нон-фікшн книг. У чому її особливість? По-перше, кожна книга об’єднує в собі 10 кращих статей різних авторів на певну тему (актуальну і популярну). По-друге всі вони короткі і інформативні, без зайвої води. По-третє, всі статті з головного ділового журналу Harvard Business Review, який я дуже поважаю і читаю регулярно.

Тематики книг можна виділити дві — більш загальні, наприклад, особистісний розвиток та ефективні комунікації, і вузькоспеціалізовані — менеджмент, управління персоналом та ін Особливо всі статті будуть корисні у професійній діяльності.

Тому, якщо у вас є потреба прочитати книгу на певну тему, то зверніться в початку до цієї серії. Раптом серед них буде та, що вам потрібна. Я дуже рекомендую до неї придивитися. До того ж, кожна з книг є, на мій погляд, відмінний подарунком.

Нижче я коротко розповім вам про своїх 4 прочитані книги з цієї серії. Якщо ви захочете прочитати детальніше, то натисніть на назву книги для переходу до повної рецензії. Приємного читання!

• «Особиста Ефективність»

Найкраща книга з саморозвитку. Повірте, я вже прочитала багато подібних книг і можу сказати, що в цьому збірнику статей підняті всі найважливіші теми з особистісного розвитку, підвищення власної ефективності і поліпшення свого життя. Саме головне – кожна тема розкрита дуже лаконічно, без зайвої «води» і порожніх слів. Тепер, я рекомендую цю книгу кожного.

• «Ефективні комунікації»

Навик спілкування з людьми, на мій погляд, є одним з найбільш важливих. Особливо у професійній сфері. Якщо ви хочете розвинути його, дізнатися про основні засади комунікації і виступів, то ця книга точно для вас. В ній ви зможете детальніше дізнатися про науку переконання, силі мови, майстерність оповідача і правилах спілкування. В кожній статті є врізки, в яких коротко і влучно описано її утримання, а також показові приклади.

• «Емоційний інтелект»

У даній книзі зібрані кращі роботи світових фахівців з питань емоційного інтелекту і лідерства.Як темперамент впливає на кар’єру? Можуть амбіції і швидкий кар’єрний ріст поставити під загрозу компанію? Чи можна позбутися від страху зворотного зв’язку за допомогою системи з чотирьох кроків? Як справлятися з негативними думками та переживаннями? Оптимізм, або реальний погляд на речі – що сприяє життєстійкості? Дана книга відповідає на величезну кількість серйозних питань і ставить остаточні крапки над i.

• «Стратегія»

Стратегія — обов’язкова умова успішної роботи будь-якої компанії. До її створення, реалізації та контролю необхідно підходити з великою відповідальністю. Книга дає відповіді на багато актуальних питань. Що таке стратегія? У чому її головна відмінність? Як правильно будувати стратегію? Які конкурентні сили необхідно врахувати? Якою повинна бути успішна бізнес-модель? Як успішно реалізувати стратегію? Які інструменти слід використовувати для цього? Кому коштувати делегувати прийняття рішень?

Сподіваюся, що ви знайшли для себе цікаву книгу. Приємного читання!

Саїда.